Hizmetlerimiz

El Rehabilitasyonu.

home

El rehabilitasyonu nedir?.

El terapisi, el ve üst eksremite (omuz, kol, dirsek, önkol, bilek) yaralanmalarının değerlendirilmesi ve rehabilitasyonudur. Egzersiz, splintleme, yara bakımı, duyusal yeniden eğitim gibi yöntemlerle bireyleri maksimum fonksiyonelliğine geri kazandırmak, en yüksek işlev düzeyine döndürmek ve duyusal kayıpları gidermek amaçlanır. Hareketlerin normal sınırlar içinde yapılması, güçlendirme, mobilizasyon gibi fiziksel müdahaleler ile birlikte duyusal hassasiyetler, duyusal kayıplar, elde aşırı ağrı ve karıncalanma hislerinin ortadan kaldırılması için duyusal teknikler uygulanır.

Süreç nasıl işliyor?.

Kliniğimize ‘İstanbul El Terapisi Değerlendirme Randevusu’ ile başvuran danışanların şikayetlerine uygun değerlendirme testleri ile değerlendirmeleri alınır. Değerlendirme sonucuna göre birey için uygun ergoterapi programı hazırlanır. Ergoterapi süresi boyunca evde yapılması gereken çalışmalar el terapisti tarafından bireylere öğretilerek ergoterapi sürecinin evde devam ettirilmesi amaçlanır. Yapılan ilk değerlendirme sonuçları ile son değerlendirme sonuçları analiz edilerek bireye gelişim raporu sunulur.

home
Kimlere Uygulanır?

Tanı Grupları.

Sinir Yaralanmaları

Periferik sinir yaralanmalarının neden olduğu duyusal ve motor kayıp, disestezi, el becerilerinde azalma, günlük yaşam aktivitelerinde azalma ve iş kayıplarının giderilmesi amacıyla el terapisi teknikleri uygulanır.

Daha Fazla

Tendon Yaralanmaları

Fleksör ve ekstansör tendonlarda meydana gelen kısmi ve tam yaralanmalarda, hekim müdahalesi sonrası tendonun eski işlevini kazanabilmesi amacıyla el terapisi teknikleri uygulanır.

Daha Fazla

Ampütasyon

El ve üst ektremite ampütasyonu sonucu oluşan duyusal sorunların, hareket kayıplarının önüne geçilmesi, işe geri dönüşün sağlanması amacıyla protezleme teknikleri uygulanır.

Daha Fazla

Romatolojik Hastalıklar

Romatoid artrit, osteoartrit, raynaud fenomeni gibi romatolojik hastalıklarda meydana gelen tendon bozuklukları, ağrı, fonsiyon bozukluklarının terapisinde el rehabilitasyonuvteknikleri uygulanır.

Daha Fazla

Kırıklar

Falanks, metafalanks, radius ve ulna kemiklerinde ve karpal kemiklerdeki kırıklarda meydana gelen bozuklukların giderilmesi ve işe dönüşün sağlanması amacıyla el rehabilitasyonu teknikleri uygulanır.

Daha Fazla

Yanıklar

El ve üst ekstremite de meydana gelen yanıklarda dokuların eski haline gelmesi, ödemin ve skar doku oluşumunun engellenmesi, fonksiyonların geri kazanılması amacıyla el terapisi teknikleri uygulanır.

Daha Fazla
El Rehabilitasyonu ile ilgili

Sık Sorulan Sorular.

El ve üst ektremite ameliyatından sonra ameliyat yerinde veya etkilenen sinirin inerve ettiği cilt bölgesinde meydana gelen uyuşma, ağrı, karıncalanma hissinin giderilmesi için el terapisinde duyusal yeniden eğitim ve duyarsızlaştırma (desensitizasyon) eğitimi yapılmalıdır. Geçmeyen ağrılarda nöroma oluşumu sorgulanmalıdır.

El ve üst ekstremite ameliyatından sonra el rehabilitasyonuna en kısa süre içinde başlanmalıdır. Yaralanma durumuna göre ergoterapi programı el terapisti tarafından hastaya anlatılır.

El yaralanmaları ve el ameliyatından sonra hekim yönlendirmesine uygun olarak en kısa sürede el terapisti ile iletişime geçip değerlendirme alınmalıdır. Değerlendirme sonucuna göre el terapisti haftalık ergoterapi programı hazırlar ve çalışmalar ve evde yapılacak ödevler ile süreç bütün olarak yönetilir.

El yaralanmalarında sinirin yaralanma derecesine, yaralanma seviyerine göre iyileşme süreci değişmektedir. Tam sinir kesilerinde iyileşme daha uzun sürmektedir.

El ampütasyonu sonrası fantom hissinin, ameliyat bölgesinde ağrının ve aşırı duyarlılığın giderilmesi için duyusal yeniden eğitim ve desensitizasyon teknikleri uygulanmalıdır.

El ve sür ekstremite yaralanmalarında etkilenen sinirin yaralanma derecesine göre eski hissin gelip gelmemesi değişmektedir. Duyuların iyileşmesi ve kaybolan hissin gelmesi için duyusal yeniden eğitim terapisi uygulanmalıdır.

Yetişkinlerde tam sinir yaralanmalarında günde 1-3 mm olduğu belirtilmektedir. Ezilme ve kısmi sinir yaralanmalarında sinirin iyileşmesi daha fazla olmaktadır. En hızlı iyileşme çocuklarda görülmektedir.

Daha Fazla Bilgi İçin

İLETİŞİM .

Telefon

0507 240 30 99

Adres

İstanbul

Mail

bilgi@ergoterapim.com

    Ergoterapi

    Randevu Al




    whatsapp