Floortime terapisi, çocuğun liderliğinin izlendiği ve onun dünyasına eşlik edildiği bir terapi sürecidir. Floortime terapi süreci her çocuğa özeldir. Çocukların duyu, dil ve motor becerileri göz önüne alınır ve bu becerilerin gelişmesi desteklenir.DIR Floortime modeli, çocukların sadece motor becerileri ve davranışlarına odaklanmak yerine; gelişimsel sürecine, bireysel farklılıklarına ve ilişki becerilerine odaklanır, geliştirmek için destekler.
Ergoterapim'e ‘Floortime Terapisi Randevusu’ ile başvuran danışanların Floortime değerlendirme testleri ile değerlendirmeleri alınır. Çocuğa bakım vereni ile çocuğun gelişimi hakkında ayrıntılı anamnez alınır.Çocuğun duygusal, fonksiyonel ve duygusal gelişim kapasitesi belirlenir ve ona uygun seans planlaması yapılır. Floortime sürecinde, ailelerin çocuklarını desteklemesi için yol gösterilir.Süreç içinde ara değerlendirmeler ile ilerleme ve gelişim kaydedilir.
Duyusal işleme bozukluğu , beynin duyular yoluyla gelen bilgileri almakta ve bunlara yanıt vermekte zorlandığı bir durumdur .
Daha FazlaOtizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık nörogelişimsel bir farklılıktır.
Daha FazlaBireyin dil anlama ya da üretme becerisi, ses üretme, akıcılık ya da sesin tonunda meydana gelen problemlerdir.
Daha FazlaErken çocukluk döneminde ki zihinsel, davranışsal, duygusal, sosyal, dil ve motor beceri alanlarında ki geriliği ifade eder.
Daha FazlaDikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), çocuğun dikkatsiz, dürtüsel veya hiperaktif olmasına neden olan bir dizi davranışla tanımlanan bir durumdur.
Daha FazlaDown sendromu, 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan genetik bir farklılıktır.
Daha FazlaFloortime terapi süreci bireyseldir. Çocuğun fonksiyonel-duygusal gelişim kapasitesine, bireysel farklılıklarına, sosyal becerilerine, aile dinamiklerine göre değişir.
Floortime süreci çocuğa özgüdür ve süreci etkileyen birçok faktör vardır. Bu yüzden sürecin ne kadar süreceğini yine süreç belirler. Çocukta kaygı oluşturmadan, ebeveyn ve terapist yardımıyla süreç devam ettirilir. Çocuk yaşına uygun fonksiyonel-duygusal kapasiteye ulaştığında süreç tamamlanır.
Konuşma anlamlı ve bağlamda olduğu zaman etkileşimi ve iletişimi ifade eder. Çocuğun kelime çıktısı vermesi iletişim kurduğu anlamına gelmez. Çocuğun ortak dikkat, etkileşim, iletişim, birliktelik becerilerini desteklemek isteyen her aile floortime terapi sürecine dahil olabilir
Floortime sadece çocuğun ilgi odağının merkeze alındığı, istediği oyunların oynandığı bir süreç değildir; çocuğun iç dünyasına girebilmeyi, amaçlarına ve arzularına dahil olup ortak ilgiyi sağlamayı, çocuğun etkileşimden ve kurduğumuz birliktelikten zevk almasını ve çocuğun keşfetme duygusunu geliştirmeyi hedefleyen bir süreçtir. Çocuğun liderliğini bu hedefleri gerçekleştirebilmek için köprü olarak kullanır.
bilgi@ergoterapim.com
İstanbul Avrupa Yakası: Bahçelievlerİstanbul Anadolu Yakası: Bağdat Caddesi
0507 240 30 99