Hizmetlerimiz

Duyu Bütünleme Terapisi.

home

Duyu bütünleme terapisi nedir?.

Duyu bütünleme terapisi, 1970’lerde Ergoterapist A. Jean Ayres tarafından, duyusal işleme bozukluğu olan çocukların, duyusal bilgiyi düzenlerken yaşadığı zorlukların giderilmesi amacıyla geliştirilmiş terapidir. Duyu Bütünlüğü, çevremizle olan etkileşimimizde vücudumuzu etkili bir biçimde kullanabilmemizi sağlamak için vücudumuz ve çevremizden gelen duyuları organize eden nörolojik bir işlemdir. Duyular, bedenimizi ve çevremizi fark etmemizi sağlar.

Süreç nasıl işliyor?.

Ergoterapim'e ‘Duyu Bütünleme Terapisi Randevusu’ ile başvuran danışanların standart değerlendirme testleri ile değerlendirmeleri alınır. Değerlendirme sonucuna göre çocuğun gereksinimleri belirlenir. Çocuğa özel hazırlanmış duyu bütünleme terapisi ve ergoterapi teknikleri programı uygulanır. Sürece uygun olarak aileye evde yapmaları gereken çalışmalar verilir. Süreç içinde ara değerlendirmeler ile ilerleme ve gelişim kaydedilir.

home
Kimlere Uygulanır?

Tanı Grupları.

Otizm

Otizm spektrum bozukluğu, doğuştan gelen ya da yaşamın ilk yıllarında ortaya çıkan karmaşık nörogelişimsel bir farklılıktır.

Daha Fazla

Down Sendromu

Down sendromu, 21. kromozom çiftinde fazladan bir kromozom bulunması durumu ve bunun sonucu olarak ortaya çıkan genetik bir farklılıktır.

Daha Fazla

Disleksi

Disleksi; normal veya yüksek işlevli bireylerin okuma, yazma ve konuşma becerilerinde problemler yaşamasına sebep olan nörolojik kökenli bir farklılıktır.

Daha Fazla

DEHB

Dikkat Eksikliği Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB), çocuğun dikkatsiz, dürtüsel veya hiperaktif olmasına neden olan bir dizi davranışla tanımlanan bir durumdur.

Daha Fazla

Genetik Bozukluklar

Genetik hastalıklar ,DNA'daki genlerde veya kromozomlardaki mutasyonun bir sonucu olarak ortaya çıkan hastalıklardır. Birçok türü bulunmaktadır.

Daha Fazla

Duyusal İşleme Bozukluğu

Duyusal işleme bozukluğu , beynin duyular yoluyla gelen bilgileri almakta ve bunlara yanıt vermekte zorlandığı bir durumdur .

Daha Fazla
Duyu Bütünleme Terapisi ile ilgili

Sık Sorulan Sorular.

Duyu bütünleme terapisi temelli ergoterapi çocuğa ve duruma göre değişebilmekle birlikte genellikle 40 dakika sürmektedir. Kaç görüşme yapılması gerektiği tamamen çocuğa göre değişmektedir ve önceden zaman verilmesi gerçekçi değildir.

Duyu bütünleme terapisi bir ergoterapi tekniğidir ve ergoterapistler uygular.

Duyusal bütünleme bozuklukları otizm, down sendromu, asperger sendromu, disleksi, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu, genetik bozukluklar gibi tanısı olan veya olmayan çocuklarda ve yetişkinlerde görülebilir. Hiçbir tanısı olmasa bile bireylerde duyusal işlemleme bozuklukları olabilir.

Duyusal arayış, duyusal uyaranlara normalden daha fazla ihtiyaç duyulması durumudur. Duyusal arayışı olan çocuklar genellikle hareketli olarak gözlenmektedir. Duyusal hassasiyet/kaçınma, duyusal uyaranların normalde daha az istenmesi, normal uyaranlardan rahatsız olunması durumudur. Duyusal hassasiyeti ve kaçınması olan çocukların yüksek sesten kulaklarını kapatma davranışı gibi kaçınmaları olabilir.

Uyku sorunları, beslenme sorunları, çok ağlama ve sakinleşememe, yüzüstü pozisyonda regüle olamama duyusal bütünleme bozukluğu olan bebeklerde sıklıkla görülen belirtilerdir. Duyusal bütünleme bozukluğu olduğu düşünülen bebeklerin en kısa sürede bebeklerde duyu bütünleme terapisi veren ergoterapistlerden değerlendirme almaları gereklidir.

Duyu bütünleme terapisi fiyatları şehirlere ve merkezlere göre değişmektedir. Ergoterapim'den randevu alarak tüm hizmetlerimizin fiyatını öğrenebilirsiniz.

Duyu bütünleme bozukluklarında ve diğer tüm bozuklukların düzelip düzelmeyeceği ile ilgili öngörüde bulunmak uygun değildir. Çocuğa, uygulanan tekniklere, risk faktörlerine ve diğer birçok faktöre göre değişmektedir.

Daha Fazla Bilgi İçin

İLETİŞİM .

Mail

bilgi@ergoterapim.com

Adresimiz

İstanbul Avrupa Yakası: Bahçelievler
İstanbul Anadolu Yakası:
Bağdat Caddesi

Telefon ve WhatsApp

0507 240 30 99

    Ergoterapi

    Randevu Al




    whatsapp