Çocuklarda yeme bozuklukları; yemek yemeyi reddetme, yemek seçiciliği, katı gıdaya geçişi reddetme, ağza besini alınca öğürme ve kusma, açlık ve tokluk hissinin hissedilmemesi, yemek yeme süresinde aşırı stresli olma ve ağlama olarak karşımıza çıkabilir. Çocuklarda ve bebeklerde yeme ve beslenme bozukları genetik faktörler, duyusal bütünleme bozukluğu, psikolojik faktörler, anatomik ve fizyolojik faktörlere bağlı olarak ortaya çıkabilir.
Merkezimize ‘Çocuklarda ve bebeklerde yeme bozukluğu’ ile başvuran danışanların standart değerlendirme testleri ile değerlendirmeleri alınır. Değerlendirme sonucuna göre çocuğun gereksinimleri belirlenir. Sürece uygun olarak aileye evde yapmaları gereken çalışmalar verilir. Süreç içinde ara değerlendirmeler ile ilerleme ve gelişim kaydedilir.
Yemekleri tat, doku ve nasıl hazırlandığına göre ayırt ederek belli yemekleri yeme ve diğer yemekleri reddetme, sınırlı yemek yeme, yeni yemekleri reddetme
Daha FazlaSürekli olarak yiyeceklerden kaçınılması veya beslenme kısıtlaması ile karakterize, kilo kaybına neden olan bir yeme bozukluğudur.
Ağızdan besin alımında, yaşa uygun olmayan, en az 2 hafta süren ve sıklıkla organik problemlerin eşlik ettiği yeme bozukluğudur.
Bebeklerde ve çocuklarda yeme bozuklukları, yemek yemeyi reddetme, ağza yemek alınınca öğürme ve kusma, katı gıdayı reddetme, sadece püre yeme, yeni yiyeceklere kapalı olma ve belli yiyecekleri yeme olarak karşımıza çıkabilir.
Çocuklarda yeme bozuklukları birçok nedenden kaynaklı olabilir. Bireysel faktörler, ailesel faktörler, çevresel faktörler, psikolojik başta olmak üzere birçok nedenden dolayı yeme bozukluğu meydana gelmiş olabilir. Ancak sebebi her ne olursa olsun en kısa sürede ergoterapist ile görüşmeli ve uygun ergoterapi programına başlamalısınız.
Bebeklerde yeme bozukluğu, anne memesini reddetme, biberonu reddetme, yemek yemek istememe, ek gıdaya geçiş döneminde zorlanma, gıdaları ağzına alınca öğürme, yemek yemek istememe olarak karşımıza çıkabilir.
Çocuklarda ve bebeklerde yeme bozukluklarında, yaşanan sorunlara göre başvurulması gereken uzman değişebilir. Eğer çiğneme ve yutma bozukluğu varsa bu alanda uzman ergoterapiste ve dil ve konuşma terapistine, yemek reddi ve seçici yeme bozukluğu varsa ergoterapistlere başvurabilirsiniz.
bilgi@ergoterapim.com
İstanbul Avrupa Yakası: Bahçelievlerİstanbul Anadolu Yakası: Bağdat Caddesi
0507 240 30 99