Hizmetlerimiz

Riskli Bebek Rehabilitasyonu.

home

Riskli Bebeklerde Ergoterapi.

Riskli bebeklerde ergoterapi çalışmaları ile duyu bütünleme problemleri, motor gelişim bozuklukları, regülasyon problemleri, beslenme bozuklukları, uyku bozuklukları başta olmak üzere bebeklerin ihtiyacı olan danışmanlık uygulanmaktadır. Riskli bebekler rehabilitasyon sürecinde hekim, ergoterapist, fizyoterapist ve ihtiyacına uygun diğer uzmanlar tarafından takip edilmelidir.

Süreç nasıl işliyor?.

Merkezimize ‘Riskli bebeklerde ergoterapi randevusu’ ile başvuran danışanların standart değerlendirme testleri ile değerlendirmeleri alınır. Değerlendirme sonucuna göre bebeklerin gereksinimleri belirlenir. Çocuğa özel hazırlanmış ergoterapi danışmanlık programı uygulanır. Sürece uygun olarak aileye evde yapmaları gereken çalışmalar verilir. Süreç içinde ara değerlendirmeler ile ilerleme ve gelişim kaydedilir.

home
Kimlere Uygulanır?

Tanı Grupları.

Duyusal Sorunlar

Bebeklerde duyu bütünleme problemleri bebeklerin gelişim basamaklarında sorun yaşamasına, motor planlama ve koordinasyon becerilerinin gecikmesine ve duyusal algı bozukluklarına neden olabilir.

Daha Fazla

Beslenme Bozuklukları

Bebeklerde yemeyi reddetme, öğürme ve kusma, belli kıvamdaki ve dokudaki yemekleri reddetme, ek gıdaya geçememe, aşırı yemek yeme isteği bebeklerde yeme bozuklukları belirtileri arasında yer alabilir.

Daha Fazla

Regülasyon Problemleri

Hareketlerini planlayamayan, belli pozisyonda kalmayı tercih eden, çok ağlayan ve kendini sakinleştiremeyen, uyku ve beslenme problemi olan çocuklarda regülasyon sağlanamıyor olabilir.

Daha Fazla
Riskli Bebek Rehabilitasyonu

Sık Sorulan Sorular.

Riskli bebek terimi, gebelik döneminde, doğum sırasında ya da yeni doğan döneminde çevresel ya da biyolojik etmenlerden dolayı meydana gelebilecek sorunlara bağlı olarak, bir ya da daha fazla gelişimsel alanda, nörolojik açıdan gerilik görülebilecek bebekleri ifade eder.

Riskli bebeklerin değerlendirilmesinde motor gelişim, duyusal gelişim, postür, taraf tercihi gibi gelişim basamaklarına uygun becerilerin gelişimi değerlendirilir. Aileden anamnez alınarak ve bebeğin aktif katılımı ile becerileri gözlenerek değerlendirme alınır.

Süreçte ailenin ve bebeğe bakım veren kişinin ergoterapi sürecine katılımı bebeğin gelişimi ve ailenin bilgilenmesi için çok önemlidir. Ailelere evde yapması gerekenlerin öğretilmesi gereklidir. Ergoterapi sürecinin evde de devam etmesi bebeğim gelişiminde oldukça önemlidir.

Duyusal ve regülasyon sorunları başta olmak üzere birçok nedenden dolayı kendini sakinleştiremeyen, çok fazla ağlayan bebekler öncelikle hekim kontrolünden ardından ergoterapist ve fizyoterapist değerlendirmesinden geçmesi gereklidir.

Riskli bebeklerde ergoterapi süreci bebekten bebeğe göre değişmektedir. Motor gelişim, duyusal gelişim, kognitif becerilerin ve sosyal becerilerin gelişimi ergoterapi sürecini etkileyen faktörlerdir.

Daha Fazla Bilgi İçin

İLETİŞİM .

Mail

bilgi@ergoterapim.com

Adresimiz

İstanbul Avrupa Yakası: Bahçelievler
İstanbul Anadolu Yakası:
Bağdat Caddesi

Telefon ve WhatsApp

0507 240 30 99

    Ergoterapi

    Randevu Al




    whatsapp